Voor jonge baasjes

Voor jonge baasjes

Een super handige pagina voor jonge baasjes met uitleg over de puppy tijd, handige tips voor thuis en vol met duidelijke plaatjes 

 

Hoera, je krijgt een puppy.

Wat spannend! Samen met je gezin hebben jullie gekozen voor een lieve kleine pluis. Wat een gezelligheid gaat dat met zich meebrengen.

Wat gebeurt er nu in die eerste puppy weken? 

Puppy tijd

Misschien is de pup al geboren of misschien is de moederhond nog in verwachting. Dat betekent dat je nog best een boel weken moet wachten totdat je hondje naar huis mag. En wachten duurt lang! Want je wilt niets liever dan je nieuwe vriendje thuis hebben.

Gelukkig kun je de pups al snel zien!

Als de moederhond heeft geworpen, zoals dat heet, krijg je meteen de eerste foto's per mail opgestuurd. Deze pasgeboren pups zien er helemaal nog niet uit als hondjes.

pasgeboren_pup.jpg

 

 Het lijken wel lammetjes! Waar is die mooie krulvacht? En ze hebben roze neusjes en hele kleine oortjes!

De oogjes zitten stijf dicht en ze horen ook nog helemaal niks.

Dat verandert gelukkig heel snel. Tussen de 10e en 14e dag gaan de oogjes open, gevolgd door de oortjes. De pups beginnen te bewegen en ze lijken al veel meer op een hondje.

puppies_2_weken.jpg

 

's Avonds kun je via een webcam ook even kijken naar het nest. In het begin slapen de pups 23 uur per dag! De kans is groot dat je ze niet ziet bewegen, maar soms heb je geluk en gaat de moederhond dan net even voeden. Dan kun je zien hoe de kleintjes drinken!

Als ze 10 dagen oud zijn,  mag je ook op bezoek komen! Maar de de pups zijn nog te klein om al vastgehouden te worden.

Als je bij ons binnenkomt moet je je schoenen uitdoen, je handen schoonmaken met en speciale gel en je krijgt andere sokjes om over je eigen sokken heen aan te doen. Zo bescheremen wij de puppy’s, dit doen we tot ze ongeveer 5 weken oud zin

Gelukkig zijn er ook grote honden om mee te spelen! De moederhond speelt niet mee, die rust veel tussen het voeden in

 puppies_voeden.jpg

 

De puppy's groeien snel op. Als ze drie weken oud zijn mag je er mee knuffelen en willen ze heel voorzichtig spelen. Ze krijgen nu ook puppy pap. De moederhond vindt het niet meer zo fijn om ze te laten drinken, want ze krijgen hun tandjes!

En ze blijven steeds vaker wakker en gaan samen spelen. Wat kunnen ze ravotten.

puppies_spelen.jpg

 

Als ze vier weken zijn, mogen ze even buiten gaan spelen. Dat is zo leuk! Meestal willen ze dan ook steeds vaker naar buiten. Als je 's avonds naar het nest kijkt zie je ze nu soms samen ravotten. Het kan er wild aan toegaan. Ze lijken nu ook al op echte hondjes.

buitenspelen_1.jpgbuitenspelen_2.jpg

Als ze 5 weken oud zijn drinken ze eigenlijk niet meer bij de moederhond. Ze krijgen nu vermalen brokjes met water. Het zijn net wolfjes als ze eten!

 puppies_eten_1.jpgpuppies_eten_2.jpg

 

Tussen de vijfde en zesde week gaan wij jullie helpen met het kiezen van welk hondje nu bij jullie komt wonen. Maak je maar geen zorgen hoor, want ze zijn allemaal even lief! We laten dan een trainer komen om de puppy's te testen. Die gaat kijken wat voor karakter de puppy heeft. Daarna kijken we welk karaktertje het beste bij jou past.

nesttest.jpgnesttest2.jpg

nesttest3.jpg

We willen dan heel graag weten hoe de pup gaat heten en we willen graag een speeltje of een doekje met jullie geur eraan. Wij laten jullie hondje daar vaak aan snuffelen en dan gaat hij jullie al een beetje herkennen.

Met 6 weken mogen ze voor het eerst mee naar de dierenarts. Ze krijgen dan hun eerste enting, een paspoort waar de dierenarts steeds alles in op schrijft over entingen en onderzoeken, en een microchip. Dit is een kleine computerchip waar een nummer op staat. Dit nummer heeft alleen jouw hondje. Je krijgt een kaartje mee om op te sturen naar een kantoor waar ze al die nummers registreren met jullie naam en de naam van het hondje erbij. De dierenarts scant je hondje altijd om te checken dat hij het juiste hondje heeft. Ook als je op reis gaat kan de douane zo kijken of het hondje wel écht het hondje is wat in het paspoort staat.

puppies_bij_da.jpgpuppy_paspoort.jpg

Net na de eerste enting houden we hier een puppyfeest. Alle baasjes komen samen en je mag voor het eerst even met je hondje aan de riem naar buiten. Je kunt allerlei vragen stellen over de hond en bijvoorbeeld hoe je hem moet borstelen. Maar het is vooral even knuffel en speeltijd met je eigen hondje!

Ondanks dat ze nu helemaal zelf eten en zelfs al naar buiten mogen, mogen ze nog niet mee naar huis. De moederhond heeft ze nog een boel te leren en dat doet ze tussen de zesde en achtste week. Zo leert ze de pups hoe je wel en niet met elkaar kunt spelen en hoe je je een beetje hoort te gedragen naar andere honden toe.

Als ze 8 weken oud zijn, is het eindelijk zover! Je mag je nieuwe vriendje ophalen. Een leuke tijd van spelen, knuffelen, opvoeden en vooral je nieuwe maatje keren kennen breekt aan.

Je kunt ons een mailtje sturen om een boekje aan te vragen waarin je de groeitijd van de pup kunt bijhouden terwijl hij nog bij ons is en met een heleboel tips voor de eerste dagen thuis.

Voorbereiding thuis

Wat heeft je pup nu eigenlijk allemaal nodig;

Een eigen plekje, zoals een bench met een kussen of vetbed, om lekker in te slapen. Als de pup slaapt is het heel belangrijk om hem te laten slapen!!! Dan groeit hij het best en een uitgeruste pup is een gezellige pup

puppy_bench.jpg

Voer, voerbak en een waterbak. In de bench moet ook een waterbakje staan

puppy_voer.JPG puppy_voer_en_water_bak.jpg puppy_bench_waterbak.jpg

Kluifjes en speeltjes waar hij lekker mee aan de slag kan. Doe ze in een mandje op een vaste plek, dan weet de pup altijd zijn eigen speeltjes te vinden

puppy_kluifje.jpgpuppy_speelgoed.jpg

Beloningsbrokjes om te geven als je ermee traint

puppy_beloningsbrokjes.jpg

Van ons krijg je de eerste halsband en riem, maar al snel heeft de pup zijn volgende bandje nodig

puppy_riem_en_halsband.jpg

En verder: heel veel geduld. De pup die thuis komt is een baby die alles nog moet leren. Hij kan nog niet echt aan de riem lopen, hij weet nog niet dat hij niet in huis kan plassen en dat jouw speelgoed, sokken en schoenen niet bedoelt zijn om kapot te maken. Ook snapt hij de eerste twee dagen echt niet waar zijn broertjes en zusjes zijn. Laat m maar lekker in alle rust wennen aan zijn nieuwe familie. Hij zal zich heel snel thuis gaan voelen

puppy_gedul.jpg

De pup heeft ook behoefte aan duidelijkheid. Niet de ene keer iets wel goed vinden en de andere keer niet. Daar snapt ie namelijk helemaal niks van. Maak goede afspraken wat de pup wel en niet mag en houd je daar ook aan!

puppy_duidelijkheid.jpg

Wij wensen jou en je nieuwe vriendje heel veel plezier toe!!!