Van kiezen tot ophalen

Van kiezen tot ophalen

Kiezen

Straks is het grote moment aangebroken en wordt de gedragstest uitgevoerd.Een belangrijke mijlpaal, want aan de hand daarvan worden de pups uiteindelijk toegewezen. De hulphonden worden als eerste geselecteerd.

We gaan letten op karaktertrekken, reacties en bijvoorbeeld bij een ADL hond ook op grootte en kracht.
Bij bijvoorbeeld autisme kijken we naar open nieuwsgierige hondjes, die zich niet gauw terugtrekken.
Sommigen willen een rustige hond, anderen een meer speelse, weer anderen een wat meer volgzaam type. Dat laatste hebben vrijwel alle doodles. Het zijn hele lieve gezellige gezelschapsdieren en hebben niet veel dominante karaktertrekken.

Wat uw wensen ook zijn, dit alles is veel belangrijker dan een kleur. Een kleur vacht bepaalt de hond niet! Bovendien kan deze kleur nog veranderen. Pixie was ook donkerder toen we haar kregen, evenals Bink. We kunnen daarom geen beloftes doen wat betreft de kleur van de vacht

Daarom hebben voorkeuren op basis van kleur alleen GEEN voorrang. Slechts in het geval dat er medische redenen zijn (bijv. Sensorische Integratie Stoornis) voor zo'n voorkeur zullen wij deze in overweging nemen.

Dus laat ons uw voorkeuren  en uw wensen weten en wij kijken naar een goede  match! Wij kunnen niet iedereen zijn eerste keus bieden, maar we houden rekening met uw voorkeuren maar zeker ook met andere omstandigheden, zoals uw gezinssituatie of wellicht medische situatie. Indien meerdere mensen de voorkeur geven aan dezelfde pup, zullen wij gaan matchen op basis van welke karaktertrekken het beste bij ieder baasje passen. De uiteindelijke beslissing ligt bij ons. Dit gebeurt echter NADAT eventuele hulphonden, die officiëel worden opgeleid, toegewezen zijn.

 

Als alle puppy's weten wie hun nieuwe familie wordt, gaan we hun geurgeheugen gebruiken om ze alvast aan de geur van jullie te laten wennen. Hiervoor hebben we een speeltje of doekje nodig wat een aantal weken bij de hoofdverzorger in bed heeft gelegen, om zo goed mogelijk de geur te absorberen. Wij gebruiken dit tijdens spelen en knuffelen met de pups.

Ophaal tips

Het ophalen wordt de eerste grote autorit voor de pup. Reuze spannend dus! Dit laten ze waarschijnlijk luidkeels merken. Blijf vrolijk en spreek de pup rustig toe alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

Stop ongeveer ieder uur, om de pup de gelegenheid te geven om even de pootjes te strekken en de blaas te legen.

Bovendien wordt het dan voor de pup geen eindeloze rit!

Must-haves voor het ophalen

Vochtige doekjes

Een handdoek

Evt. een reisbench

Beloningsbrokjes

Water en een waterbak

Wat geven we mee?

Een halsband en riem

Brokken

Een doekje met nestgeur