Over ons

Over ons

our dogs.png
 
Ik ben Miriam Akkermans. Een paar jaar geleden maakten wij als gezin kennis met het fantastische ras van de Australian Labradoodles. Via Pinelodge Labradoodles uit Oregon, USA kregen wij onze kleine mini-doodle Katie, die getraind is als hulphondje voor onze dochter, die een autistische stoornis heeft. Dit werd het begin van onze love-story. (zie ook de pagina Begin van het doodles virus voor Amy en Katie's hele verhaal)

Als eerste in Nederland trainde onze dochter samen met haar pup, die werd opgeleid tot auti-hondje met de hondenschool Bulters en Mekke. Op hun site  staat het hele verhaal van haar en Katie: http://bultersmekke.nl/page86/page41/page41.html.

Omdat het hondje zoveel goeds teweeg bracht, en wij zo verliefd waren geworden op het ras, wilden we zelf dolgraag gaan beginnen met het fokken van deze geweldige honden.
Anderhalf jaar later werden wij co-eigenaar van Pinelodge Michielsen Pixie. een medium apricot meisje. En nog eens jaar later namen we onze derde doodle Binkie op in ons gezin, een rode mini.
about us.jpg


Wat zijn Australian Labradoodles?

Het is een ras dat is ontwikkeld in Australie, toen er behoefte ontstond aan een allergie-vriendelijke hulphond.
Degene die leiding had over dit project, Wally Conran, besloot om zijn standaard poedel reu te kruisen met een van zijn beste Labradors. 3 puppies werden geboren. Een ervan was allergievriendelijk en twee van de drie werden hulphonden.


Toch bleek het moeilijk om een bloedlijn te ontwikkelen waarvan de vacht altijd de kwaliteit had die gezocht werd in een labradoodle. Twee onderzoekscentra, Tegan Park en Rutland Manor, deden hier onderzoek naar en bereikte de fleece vacht die zo gewenst is in Labradoodles. Meerdere rassen werden gebruikt in de kruising, waaronder de Amerikaanse en Engelse Cocker Spaniel, Irish soft coat wheaten terrier, en de Ierse water spaniel en uiteraard de labrador en poedel.
Het resultaat: een vriendelijke, intelligente hond die allergievriendelijk is en niet ruikt. Niet alleen geweldige gezinsleden, maar ook uitstekende hulphonden!
2e binkFB.jpg
En nu is het dan zover voor ons: wij hebben nu twee tot drie keer per jaar een nestje! Dit is tot stand gekomen via een nauwe samenwerking met Pinelodge Labradoodles. We hopen vele gezinnen net zo'n geweldige huisgenoot te kunnen bezorgen als dat wij hebben.